Skip to content

CURSISTEN VERTELLEN

review eline

Eline*

Ik ben niet meer kwetsbaar 
Ik ben een survivor

Ik ben nu aan het einde van de rit. Het einde van de begeleiding van MHS en de resultaten zijn grandioos! Ik heb het gevoel dat ik weer leef en dat ik van mijn c-PTSS af ben. Geen schaamte, geen schuldgevoelens, niet mezelf hoeven te verstoppen. In plaats daarvan kan ik het aan. Ik kan het verleden aan, maar ook het heden en de toekomst. Ik voel me krachtig en sta sterk in mijn schoenen. Nooit zal ik nog accepteren dat er over mijn grenzen heen wordt gegaan en deze kracht gun ik ieder mens.

Van een klein, eenzaam, zielig en kwetsbaar meisje dat niet weet waar ze staat, waar haar grenzen liggen en altijd mensen aan het pleasen was, naar een volwassen, zelfstandige dame die in haarzelf gelooft en écht vindt dat ze er mag zijn.

De trauma’s die eerst mijn dagen én nachten beheersten, zijn nu alleen nog maar nare herinneringen die behoren tot het verleden. Ik ben bevrijd. Alle boosheid is eruit, ik voel geen wrok meer. Ik voel me niet machteloos en ik hoef niet meer te vechten. Het is voorbij. Het is klaar. Het is al lang niet meer zo en het wordt ook nooit meer erger dan dat het geweest is. Ik ben veilig en na jaren voel ik me nu eindelijk ook zo. Ook word ik begrepen en gesteund door het netwerk om me heen dat ik eerst niet had.

Door MHS heb ik mijn rampzalige verleden een betekenis kunnen geven. De gebeurtenissen blijven verschrikkelijk en de mensen die het gedaan hebben vergeef ik nooit, maar dat hoeft ook niet. Zij zijn fout en dat laat ik bij hen. Hun daden staan los van mij als persoon. Ook heeft MHS ervoor gezorgd dat ik niet meer alleen sta. Ik was ‘gevangen’ in een giftige thuissituatie en MHS heeft ervoor gezorgd dat ik zo stevig in mijn schoenen ben gaan staan om de knoop door te hakken: ik maak nu eindelijk zelf keuzes waar ik achter sta en waar ik op vertrouw. Ik weet wat ik doe, ik sta stil bij de oorzaken én de gevolgen van mijn gedrag en ik kan vertrouwen op mijn competentie. Ik weet nu wat wel en niet goed is voor mij. Ook dat maakt dat ik nu stabiel ben.

Ik ben niet meer kwetsbaar.
Ik ben een survivor.

Bedankt Dorothée en Carel

5 Januari 2023

* Deze naam is gefingeerd

 

CHRIS*

Het leven heeft voor mij weer waarde, veel waarde

Begin 2022 ben ik via een familielid in contact gekomen met MHS. Er volgde een telefonische kennismaking met Carel en even daarna spraken we af. 
 
In die periode ging het niet goed met mij. Vanuit een depressie en angststoornis was ik in een toestand gekomen waarin ik amper wist hoe ik mezelf staande moest houden. Eigenlijk wilde ik dat ook niet meer. Niet op die manier. Het was overleven zonder uitzicht te hebben. 
 
Toentertijd was ik een antidepressivaspiegel aan het opbouwen. De medicatie die ik daarvoor aan het opbouwen was, sloeg niet aan en werkte averechts. Daarnaast gebruikte ik al maanden slaap- en kalmeringsmedicatie. Als er voor mij een hel bestaat dan was dit hem. Afschuwelijk. 
 
Vroeger heb ik vecht- en verdedigingssporten beoefend en ben ik eigenlijk altijd wel met sport en voeding bezig geweest. Met Carel ging ik buiten bewegen. Ik had er totaal geen zin maar mijn doorzettingsvermogen is één van mijn kwaliteiten (en valkuilen). Ik ging er dus voor en vertrouwde Carel. Hij gaf ook aan dat ik ooit zonder medicatie verder zou kunnen, als mijn levensstijl in balans zou zijn. Ergens wist ik dat dat zou kunnen, maar als je diep in de put zit dan is die put je eigen werkelijkheid. Dan heb je veel vertrouwen en verbeelding nodig om verder te kunnen kijken dan dat. 
 
We spraken wekelijks af en stap voor stap begon ik weer conditie en kracht op te bouwen. Ook zelfvertrouwen. Tijdens onze sessies kon ik oefenen om mijn overbelaste zenuwstelsel te ontladen en weer grenzen aan te geven aan anderen. Dat ging met vallen en opstaan. Ook voerden we gesprekken waarin Carel zijn eigen ervaringen en wijsheden met mij deelde. Carel kent daarnaast vanuit zijn netwerk ook diverse specialistische therapeuten die mij weer op diverse andere gebieden stapjes vooruit hebben geholpen. Bijvoorbeeld op het gebied van voeding en microdosing. 
 
Nu, 8 maanden later, heb ik boven verwachting al mijn medicatie afgebouwd. Ook ben ik 5 kilo aangekomen en ben ik weer bezig met werk en een toekomstplan. 
 
Het leven heeft voor mij weer waarde. Veel waarde. Het is nu een avontuur. Met een lach en een traan op zijn tijd. Daar ben ik dankbaar om. Want medicatie heeft dat ook deels onderdrukt. Ik ben ervan overtuigd dat een leven met medicatie niet nodig is. Het gaat er wat mij betreft om dat je leeft vanuit je eigen kracht en wijsheid en doet wat goed is voor je lichaam en geest. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar levert op de lange termijn wel het meeste op. 
 

Carel heeft mij ondersteund in mijn herstelproces. Hij geloofde in mij en was er voor mij. Daarvoor ben ik hem erg dankbaar. Mijn ervaringen kan ik weer overbrengen aan anderen en zo hoop ik bij te mogen dragen aan een wereld met meer geestelijke- en fysieke gezondheid en geluk. 

19 November 2022

* Deze naam is gefingeerd

 

chris Review
MMA cursist roy

ROY*

Er is altijd hoop en
geef nooit op 

Bedankt Carel voor mijn ondersteuningstraject bij MHS, door mijn c-PTSS was ik niet in staat dingen te ondernemen en waren mijn banen altijd kortstondig, doordat ik niet kon communiceren. De reden was ik liep altijd vast en weg in de communicatie mijn korte lontje speelde hierin mee, men begreep mij niet.

Bij MHS leerde ik weer op een juiste wijze mijn angsten los te laten en te communiceren en mijn woede weer onder controle te houden. En te krijgen, een onderdeel daarvan was agogisch boksen en dat was voor mij de uitlaadklep die ik nodig had. Ik heb ook weer geleerd om te vergeven, dat kon ik niet maar dat is fijn als je dat doet.

Bij MHS leerde ik de woede de pijn en mijn angsten los te laten en dit te uiten. Toen het traject was afgelopen na 1,5 jaar ben ik gaan reizen en kwam ik in trainingskampen terecht van het Muay Thai MMA en Fitness, daar heb ik het nodige bijgeleerd. Door mijn doorzettingsvermogen ben ik gastdocent geworden op het grootste evenement van de wereld. Dit is mede bereikt door de handvatten die jullie mij hebben gegeven, wat ik wil meegeven aan de mensen die dit lezen ga er vanuit er is altijd hoop en geef nooit op. Dit geef ik mijn leerlingen nu ook mee. Dit is iets wat ik zonder jullie hulp nooit bereikt zou hebben en ik ben jullie zeer dankbaar voor jullie hulp.

8 November 2022

* Deze naam is gefingeerd

Niels*

Het traject heeft mij zoveel positieve dingen opgeleverd

Ik liep c-PTSS op in mijn jeugd na vroegkinderlijk trauma en jarenlange onveiligheid en huiselijk geweld. Na mijn behandeling bij P voor mijn c-PTSS ben ik begonnen bij MHS.

Ik wist niet eens wat een veilig gevoel betekende omdat ik dat nooit had ervaren. Ik had geen zelfvertrouwen en leefde altijd in angst. Ik was me ervan bewust geworden dat ik veel dingen vermeed die mij herinnerden aan mijn traumatische ervaringen maar wist niet goed hoe ik dit kon doorbreken. Door veel manipulatie, hoge eisen en vernederingen van een narcistische vader had ik grote moeite om mijn grenzen te voelen en te bewaken en was ik continue bezig met het krijgen van goedkeuring van anderen. Mijn middelbare school had ik niet afgemaakt en ik had er geen vertrouwen in dat ik school weer aan zou kunnen. Ook greep ik vaak naar de middelen om mezelf te verdoven en vond ik een schijncontrole in een eetstoornis die al jaren mijn leven belemmerde. Ik was nooit tevreden en vond mezelf nooit goed genoeg. Kortom, ik wist niet hoe ik deze patronen kon doorbreken en vond het moeilijk om hoop te hebben voor een betere toekomst.

MHS, heeft mijn leven veranderd. In het begin vond ik het moeilijk om vertrouwen te hebben in het traject. Ik had immers al zoveel behandelingen bij verschillende ggz instellingen gehad dat ik mijn vertrouwen in de hulpverlening was verloren. Achteraf ben ik heel blij en dankbaar dat ik me heb weten over te geven aan het MHS traject. Het voelde voor mij als een sprong in het diepe.

De trainingen en gesprekken met Carel hebben mij enorm geholpen wat betreft zelfvertrouwen, grenzen aangeven en mijn angsten voor mannen. Na een aantal kickboks sessies merkte ik al dat ik telkens meer begon te voelen dat ik mezelf wel kon verdedigen en dus niet altijd bang hoefde te zijn. Carel leerde me om te leven voor mezelf en om mezelf op nummer 1 te zetten. Verder gaf Carel mij na de afspraken oefeningen die ik kon uitvoeren in de tijd tussen de afspraken. Ook heeft hij me enorm geholpen met het loslaten van mijn verleden. Ik had nog constant de stem van mijn vader in mijn hoofd die zei dat ik het nooit goed kon doen en die me volledig de grond in trapte.

Nu zit ik bijna aan het einde van mijn traject en kan ik echt zeggen dat ik heel dankbaar ben. Ik heb weer zelfvertrouwen, ik gebruik geen middelen meer om mijn gevoel te verdoven, heb afstand gedaan van ongezonde vriendschappen, ik heb een veel fijner contact met mijn moeder en ik zit momenteel in het tweede jaar van een hbo-studie, waarbij ik in éen jaar al mijn propedeuse heb behaald. Als iemand mij dit 2 jaar geleden had verteld, had ik dit niet kunnen geloven.

Ik raad iedereen met PTSS aan om een traject aan te gaan bij MHS. Ik weet hoe uitzichtloos het leven kan zijn met c-PTSS en hoe moeilijk het is om jezelf echt over te geven aan een nieuw traject. Het traject heeft mij zoveel positieve dingen opgeleverd. Ik heb nu weer vertrouwen in de toekomst en ik voel me weer vrij. Dit gun ik een ander ook.

30 September 2022

* Deze naam is gefingeerd

nicole review

NICOLE*

Het masker gaat langzaam af, worden wie IK werkelijk wil zijn en nu kan zijn

Vorig jaar september ben ik gestart met de nazorg bij MHS. Nadat ik jarenlange ambulante GGZ-hulp heb gehad, en geen blijvend resultaat heb bemerkt, ben ik verder gaan zoeken. Ik zag MHS online staan en heb contact met het secretariaat opgenomen zij hebben mij doorverwezen naar Carel S. Ik heb een heel fijn warm gesprek met Carel gehad, er zat zoveel herkenning in zijn woorden dat ik eindelijk het gevoel had dat ik de hulp kon krijgen die ik zo hard nodig ben. 

Wilmar en Carel zijn mijn begeleiders waar ik heel veel steun aan heb. Mijn begeleiders hebben het motto, wil je wat bereiken dan is achteroverleunen er niet bij, want ik ben immers degene die wil veranderen en daarbij is inzicht en veel oefening voor nodig. Ik zie en voel dat al dat harde werken beloond wordt en ook mijn omgeving valt dit op. Zelfs op foto’s straal ik weer. Mijn gezin moet erg wennen dat ik aan mezelf werk, ze zien mij veranderen en ik zie hun veranderingen door mijn inzichten.

Het 1e jaar is voorbij, samen hebben we besloten dat we nog even verder gaan. Eén van de redenen is dat ik volledig uit de ziektewet wil komen en blijven, zodat ik op zoek kan gaan naar een passende baan waar ik helemaal mezelf kan zijn. Het is geen gemakkelijke weg ik kom veel obstakels tegen maar met een positieve instelling en mij kwetsbaar durven op te stellen krijg ik er zoveel moois voor terug. Het is een proces met vallen en opstaan, die mij steeds dichterbij mezelf brengt.

Door mijn masker langzaam af te zetten en dichtbij mezelf te blijven, straal ik zowel van binnen als van buiten.

Mijn dank voor het team, die in mij geloofde.

19 September 2022

* Deze naam is gefingeerd

Shauri*

Als je meer van jezelf gaat houden

Ik kom uit een gezin waar ik c-PTSS opliep en heb de nodige trauma’s met mannen meegemaakt. Daarnaast stond ik op 18-jarige leeftijd alleen een rechtszaak te voeren naar een van de daders zonder de steun van mijn ouders.

Niemand stond achter mij, ik stond er alleen voor. Door de druk en de stress die daarbij kwam kijken klapte ik in. Ik belde de kliniek op die mij behandeld heeft en vroeg om nazorg. Zij verwezen mij door en uiteindelijk kwam ik met MHS in gesprek.

Ook toen MHS in gesprek kwam met de gemeente voor het PGB ontstond weer een gevecht. Ze moesten het hoger op zoeken met de wethouder deze zei letterlijk: wij geven geen bontjas cadeau. Maar dat vroegen wij niet, wij willen de hulp die de cursist nodig heeft!

Toen merkte ik wel dat ik er niet meer alleen voor stond. Dat MHS een partij is die staat voor de belangen van cursisten en hiervoor opkomt. Dit was ik nooit eerder gewend. Ik was compleet moegestreden maar nu hoefde ik het niet meer alleen te doen. Hierdoor heb ik wel veel geleerd en het vertrouwen is weer meer teruggekomen bij mij, meerdere mensen zijn in mij gaan geloven. 

Op dit moment ben ik ongeveer 9 maanden cursist bij MHS en het gaat super goed met mij! Ik heb eindelijk een helder toekomstperspectief en daar ben ik ook flink voor aan het werk door mijn bachelor Psychologie cursussen te behalen. Ik maak grote stappen en ik heb nu ook het gevoel dat ik daar trots op mag zijn. Verder ben ik erg blij met de mensen die ik nu om me heen heb. Héél fijne, lieve mensen die mij ook stabiliteit geven (wat ook erg belangrijk is om stabiel te kunnen blijven!). Er vallen toch heel wat vervelende mensen af als je meer van jezelf gaat houden. Wel zijn er nog steeds lichte downs, maar ik geloof wel dat dat nog goedkomt. Als ik mezelf ertoe zet om meer te gaan bewegen, voel ik mezelf ook veel beter en heb ik ook minder vaak last van een terugval. Dat is iets wat ik iedereen toe gun.

Denk niet als je dit leest dat mij weinig mankeerde. Met de goede hulp en keihard werken is dit waar ik nu sta. Al bij al krijg ik steeds meer het gevoel dat ik mijn leven weer op kan pakken en raak ik minder verzeild in mijn trauma’s. Bedankt MHS!

5 September 2022

* Deze naam is gefingeerd

Shauri
Fatima

FATIMA*

Van de ziektewet naar een goede baan

Mijn ervaring met MHS.

Jarenlang in angsten geleefd en veel op de vlucht geweest met mijn moeder en broertjes die allen geconfronteerd zijn met c-PTSS. Gebruik van genotsmiddelen om te overleven, maar achteraf was dat een vlucht.

Carel, Dorothee en de rest van alle experts binnen zijn team. Zij die in alle hoeken zoeken om precies de passende hulp voor je te vinden. Als ik terugkijk naar mijn traject, hoe ik er een jaar geleden voor stond: in de ziektewet en zwaar gecrasht van een zware traumabehandeling heeft MHS  mij weer uit een diep dal getrokken. Hier zat ik in terwijl ik meerdere psychologen heb gehad. Naar mijn mening no offense – alleen maar symptoombestrijding. Maar de psychologen deden hun best.

Terwijl MHS de problemen zoekt en aanpakt bij de kern waar het allemaal vandaan komt. Ik kan zeggen dat ik er (tot nu toe) al 10 x beter ben uitgekomen. Van de ziektewet naar een goede baan ben geklommen en dat binnen een jaar tijd. Ik kan alleen maar zeggen beter heb ik het niet kunnen treffen en dromen met Carel en de rest.

Ik zou iedereen aanraden die worstelt met PTSS om in zee te gaan met MHS. Sterker nog diverse mensen uit mijn omgeving hebben MHS ook al ingeschakeld en zijn al met een traject gestart.

 

28 Augustus 2022

* Deze naam is gefingeerd

 

 

 

Anna*

Laat de hoop op goede hulp en begeleiding nooit verloren gaan

Als KOPP-Kind (beide ouders) ontwikkelde ik in mijn jeugd C-PTSS. Ook werd ik op 4 1/2 jarige leeftijd als gevolg van de mazelen zwaar-slechthorend. Alcoholisme, narcisme, stilte, eenzaamheid en vele onzichtbare vormen van geweld maakte dat ik hyper alert en gespannen werd. In het reguliere basisonderwijs werd ik volledig genegeerd. Het leek wel alsof niemand mij kon horen of zien. In het voortgezet speciaal onderwijs voor doven moest ik, vanwege de reisafstand, naar internaat. Het waren zes lange schooljaren van vrijheidsbeperkingen, conversie-therapie, seksueel en psychisch geweld door een psychologe, interne huisarts leraren en leidinggevenden.

Onherstelbaar veel schade heeft dat aangericht. Een veilige bestaansbasis heb ik niet en met dissociëren probeerde ik te overleven. Ik vluchtte in mijn werk met een zware burn-out als gevolg. De vele gesprekken die ik later had met psychologen en psychiater waren te beperkt en hielpen mij maar heel eventjes want daarna val ik steevast terug in oude patronen. Via de Stichting ‘Voor Ons’ kwam ik in contact met trauma-deskundige Amber Hall en zo weer in contact met MHS. Carel en Loes begeleiden me nu en dat vind ik bijzonder fijn. Ik voel me écht gesteund in het helingsproces om die vicieuze cirkel van overlevingspatronen te doorbreken. Het afgelopen jaar kon ik het contact met mijn moeder en broer verbeteren. De scherpe pijn is zeker niet weg maar mijn begrip en acceptatie is wel veel groter geworden waardoor het beter draagbaar is. Bij MHS weten ze wat C-PTSS betekent en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Er is voor mij nog heel veel werk te verzetten om de rust en orde terug te krijgen in mijn hoofd, lijf en huis. Ik wens dat ik van de expertise van MHS gebruik mag blijven maken zo lang als dat nodig is en dat mijn leven fijner en mooier gaat worden!

21 Augustus 2022

* Deze naam is gefingeerd

 

 

 

 

 

 

PIEN*

Positieve veranderingen

 

Hierbij een review van een cursiste, die eerst veel moeite had met het traject.

In de eerste instantie is men sceptisch en dat mag ook, je loopt jaren rond je geloof vertrouwen en wantrouwen is groot en je hebt zoveel geprobeerd en niets hielp in je ogen.

De wet Murphy speelt een hele grote rol in je leven en er gaat ook veel fout.

In eerste instantie was ik zeer terughoudend over het hele begeleidingstraject. Ik zag ook niet in hoe dit me zou kunnen helpen om weer volledig te kunnen functioneren.

Maar gaandeweg het traject en zeker nu ik erop terugkijk, merk ik dat er veel verbeterd is ten opzichte van vorig jaar. Ik ben zeer positief over de manier waarop ik begeleid ben. Ik heb veel geleerd over mijzelf en hoe om te gaan met de nieuwe ik. De begeleiding heeft bijgedragen aan positieve veranderingen. 

Het heeft mij zelfvertrouwen, rust en meer ontspanning gegeven.                Hiernaast zijn mijn spanningsklachten, angstklachten, het onrustige gevoel en de slapeloosheid met meer dan 70% afgenomen. Dit was meetbaar in een scorelijst die wij bij hielden gedurende het traject. Ik zie dankzij de intensieve begeleiding op de lange termijn een positief vooruitzicht. En ja, dan kan ik alleen concluderen dat dit traject hier veel aan heeft meegedragen. Daarnaast zie ik weer mogelijkheden in werk waar ik een tijd niet op gefocust heb. Nogmaals bedankt dat Inge mij weer op de rit heeft gezet.

25 Juli 2022

* Deze naam is gefingeerd 

 

Jeffrey*

Hoop blijven houden

Door mijn transgenderverleden en oa het gebrek aan steun heb ik mijn jeugd als zeer traumatisch ervaren. Ik heb door onopgeloste problemen een hele lange tijd rondgelopen met ptss klachten. Hierdoor kwam ik in mijn volwassen leven niet verder en liep ik steeds op meerdere punten vast. Al meerdere keren heb ik hiervoor hulp ingeschakeld maar werd ik voor mijn gevoel niet geholpen. Hierdoor voelde ik mij er nooit echt bijhoren, alsof er geen plek voor mij was binnen de maatschappij. Ik voelde mij vaak alleen, angstig en depressief.

Ik heb altijd de hoop blijven houden dat het allemaal anders kon. Via via kwam ik bij Merk hoe sterk terecht en besloot het traject in te gaan. Direct kreeg ik de steun waar ik al een lange tijd op gehoopt had. Ik voelde mij gehoord en gezien en kreeg hierdoor het vertrouwen terug in mijzelf. Ik voelde mij gesterkt om al mijn problemen uit het verleden voor eens en voor altijd aan te durven kijken, te verwerken en achter mij te laten. Dit heeft er voor gezorgd dat ik nu sterk in mijn schoenen sta en belangrijke beslissingen makkelijker durf te nemen.

Als ik nu terug kijk naar mijn verleden ben ik mega trots op hetgeen ik allemaal heb moeten trotseren en hoe hard ik heb moeten vechten om te zijn wie ik nu ben. Ik kan nu dan ook eindelijk oprecht zeggen dat ik ontzettend trots ben om mijzelf te zijn en kijk ontzettend uit naar een mooie gelukkige toekomst waarin ik kan inzien dat er ook voor mij met al mijn goede kwaliteiten een hele mooie plek is binnen de maatschappij en besef dat wat ik heb meegemaakt in mijn verleden mij juist sterk heeft gemaakt.

30 maart 2022

 * Deze naam is gefingeerd

Eva*

Meer dan een label.

Toen ik van Psytrec af kwam, voelde ik me alsof ik me bevond op een roze wolk. Ik dacht de hele wereld aan te kunnen en ik was ervan overtuigd dat ik helemaal hersteld was van mijn c-PTSS. Ik had binnen no-time een baan als Onderwijsassistent in het Speciaal Onderwijs, maar binnen 1,5 maand zat ik wéér thuis.

Alwéér in de ziektewet. Ik baalde als een stekker en zakte voor mijn gevoel echt in een bodemloze put. Waar moest ik nu heen? Dacht ik. Het lukte me gewoon niet om zelfstandig de rode draad van het leven weer op te pakken en ik disfunctioneerde eigenlijk zowat op alle gebieden in mijn leven: op het werk, in sociale contact, mijn studie, in mijn vrije tijd etc. Mijn ritme was ernstig verstoord, ik kon moeilijk omgaan met prikkels, ik was heel snel boos om de kleinste dingen, was eigenlijk altijd wel somber en had ook erg weinig energie waardoor o.a. werken niet meer lukte, praatte veel tegen mezelf en kon mezelf maar hooguit 2 minuten lang concentreren op hetgeen waar ik op dat moment mee bezig was.

Ik was er simpelweg gewoon nog niet klaar voor ondanks het feit dat de kliniek wel gezorgd heeft voor een flinke daling van mijn PTSS-klachten. Toen ben ik serieus gaan zoeken naar de nazorg zoals ze dat bij Psytec ook hadden geadviseerd. Eerst de ggz, maar als ik heel eerlijk ben, hebben zij echt geen verstand van PTSS. Daar heb ik dus eigenlijk ook niet heel erg veel aan gehad. Daarna heb ik nog EMDR gehad van een heel goede seksuoloog. Zij heeft me toen ook doorverwezen naar een goede bekkenbodemfysiotherapeut. Dat heeft me ook erg goed geholpen. Maar toen was ik nog steeds niet klaar voor “de grote mensenwereld” om het zo maar eventjes te zeggen. Uiteindelijk heb ik gebeld naar Psytrec of zij suggesties hadden voor nazorg bij PTSS en toen kwam ik uit bij Merk Hoe Sterk.

Alle beetjes hebben geholpen, dat ontken ik niet. Maar bij Merk Hoe Sterk leerde ik echt weer opnieuw te integreren in de maatschappij. Door te boxen en door gesprekken aan te gaan met mijn begeleiders, kreeg ik meer bewustwording omtrent mijn huidige situatie en de traumatische ervaringen die ik heb meegemaakt. Daarnaast kreeg ik ook meer zelfvertrouwen en heb ik geleerd om van mezelf af te bijten. Ik kan nu helderder zien: ik zie nu in dat ik het wél waard ben, dat anderen nooit het recht hebben gehad om mij wat aan te doen en ik heb geleerd dat ik voor mezelf op mag komen, maar ook vooral dat de dingen die er gebeurd zijn, nooit mijn schuld zijn geweest. Het ligt niet aan mij als persoon. Ik ben niet geboren als “die mislukkeling” en ik ben ook niet gestoord. In plaats daarvan, was ik dat veel te lieve, jonge en kwetsbare meisje die vanuit alle kanten naar beneden werd getrokken in haar leven en daar kon ik op dat moment niks tegen doen. Maar ik hoef niet alles maar te accepteren. En al helemaal niet als het ten kosten gaat van mij als persoon.

Door MHS heb ik geleerd om mezelf te herpakken en te vechten voor mezelf en mijn toekomst. Natuurlijk was ik daar al wel mee bezig, maar ik wist niet goed hoe. Door mijn begeleiders kreeg ik de handvatten om het op de – voor mij – juiste manier aan te kunnen pakken. Het is dus wel echt maatwerk wat ze leveren en dat vind ik persoonlijk ook heel positief aan deze organisatie. Er wordt voor je gevochten, maar natuurlijk moet je het uiteindelijk wel zelf doen. Zij hebben veel kennis omtrent de diagnose PTSS, hebben hier veel ervaring mee en veel van de begeleiders zijn zelf ook ervaringsdeskundige. Dat maakt dat ze je ook echt zien, voelen en begrijpen. Zij hebben de handvatten klaarliggen voor je herstel, kijken naar jou als persoon, naar jouw wensen en behoeften, maar ook vooral naar jouw specifieke situatie, in plaats van alleen maar kijken naar het label zoals je dat bij veel organisaties ziet.

Tegenwoordig heb ik vaste en stabiele contacten en weet ik wie ik wel en niet in mijn kringen wil hebben, ik kan weer lachen en ervaar weer plezier in de dingen die ik doe, ik waardeer mezelf om wie ik ben en zie in welke kwaliteiten ik heb, ik ben niet meer zoveel boos en ik zit niet meer zoveel in mezelf, de somberheid is flink afgenomen met als gevolg dat ik weer energie heb en dingen onderneem, ik ben bezig met het vinden van vrijwilligerswerk en in september ga ik starten met de hbo-opleiding Toegepaste psychologie. Dus dat is een hele vooruitgang met zicht op de toekomst! Wederom ben ik erg positief over MHS en raad ik het iedereen met (c-)PTSS aan!
Bedankt!

 

25 februari 2022

 * Deze naam is gefingeerd

Elyse*

Op de Rit

Na het uit klimmen uit een diep dal, kreeg ik mijn leven weer grotendeels op de rit. 

Alleen ik liep tegen een aantal zaken aan, wat iedere keer terug keerde en ik niet de vinger eronder kon krijgen wat de issues exact waren. Ik heb contact gezocht met Merk Hoe Sterk en al snel werd er een intakegesprek ingepland. 

Carel had al snel mijn pijnpunten onder de loep en werd er een plan van aanpak gemaakt met een aansluitende coach. 

De eerste paar sessies waren bij mij thuis, waarbij we voornamelijk praatte.

Daarna zijn we naar buiten gegaan, wandelen, bewegen, sporten. Wat een heerlijkheid. Ik voelde dat ik zelf ook fitter begon te worden en het buiten zijn erg kon waarderen en ervan genoot. Het sporten bestond o.a. boksen. Dat heeft mij heel veel gebracht. Alle frustratie wat vast zat in mijn lijf, kwam los en deze sloeg ik letterlijk uit mijn lichaam! Ik voel nu meer vrijheid, meer kracht! 

Tijdens ons traject deed er zich een vervelende privé situatie voor. Doordat wij al enige tijd bezig waren met coaching, heb ik deze situatie kunnen dragen, doordat ik in mijn kracht stond. Ook heeft MHS mij tijdens deze periode bijgestaan met goede feedback en steun. 

Ik weet dat dit traject een keer afloopt en ik zelf verder mijn pad mag bewandelen. 

Ik weet dat ik het kan want ik Merk Hoe Sterk ik geworden ben 

 

14 februari2022

 * Deze naam is gefingeerd

Lisa*

Mijn visie op herstel

In 2018 ben ik behandeld voor c-PTSS, en na mijn behandelprogramma kwam ik in aanraking met MHS. Ik had een ontiegelijk grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien was de PTSS grotendeels wel opgelost, maar zat ik met de vraag: “oké, en nu? Hoe moet ik mijn leven weer opnieuw indelen?”

Na de intake kreeg ik een coach toegewezen, die een goede match bleek te zijn. De kennismaking verliep erg prettig. Het ging echt zo gemakkelijk! Ik kreeg meteen het gevoel serieus genomen te worden en voelde me meteen als een volwaardig mens behandeld.

De hulp was zoveel beter als wat ik ervan had verwacht. Ik heb door het verleden heen veel ervaring gehad met verschillende zorgverleners. Allemaal even kundig, maar op een of andere manier leek dat toch nooit helemaal aan te sluiten en mij echt te helpen naar verbetering. De manier van hulp zoals ze dat bij MHS doen, had ik nog nooit zo ervaren. Het bleek precies de juiste manier te zijn die aansloot bij mijn behoeften. Voor het eerst van mijn leven kreeg ik het gevoel dat ik wel degelijk geholpen werd!

Wat de coaching zo goed maakt, is dat er op verschillende manieren gewerkt wordt, en verschillende facetten van je levensstijl tegelijkertijd worden aangepakt. Compleet afgestemd op jouw behoeftes. Op maat dus. De combinatie tussen fysiek bewegen en de verschillende actieve werkvormen maakt de coaching heel veelzijdig. Opvallend genoeg, bleek de coaching ook niet altijd zwaar en moeilijk. Het was zelfs zowaar gezellig! Interessant, hoopvol en inzicht gevend.

2 jaar lang is het voor mij nodig geweest om mijzelf opnieuw te vinden. Ik ben een betere versie van mezelf geworden. Ik heb al mijn doelen behaald, en werk nu met veel plezier bij een organisatie die bij mij past qua draaglast en draagkracht. Ik word voldoende uitgedaagd en ik krijg energie. Ik tel weer mee! Daarnaast, en misschien nog wel de grootste winst, ben ik vooral heel erg gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarvan heb ik niet alleen profijt, maar ook mijn omgeving. Ik ben echt een zoveel leuker mens geworden! Ik ben positiever, doch ook assertiever. Alles waarvan ik vroeger dacht dat ik dat niet aan zou kunnen, daar draai ik mijn hand nu nier meer voor om. Ik heb een positiever zelfbeeld, en het zelfvertrouwen dat ik alles aan kan.

Als je me 2 jaar geleden had verteld wat ik nu doe, dan had ik je niet geloofd. Ik ben niet meer dezelfde persoon als 2 jaar geleden. Er bestaat een leven na PTSS. Ik had dit echt nooit verwacht, en soms denk ik nog steeds wel eens dat ik droom. Maar het is toch echt zo!

De hulp heeft er voor gezorgd dat ik mijn verleden achter me kan laten, en dat ik verder kan gaan vanuit mijn gezonde deel. Het heeft mij geheeld op een manier waarvan ik dacht dat het niet meer kon, maar het gebeurde toch echt! Dit zou ik echt iedereen gunnen. Ik ben heel erg blij dat ik de stap heb gezet om bij MHS mijn hulp traject te volgen. Zij hebben echt het verschil gemaakt! Bedankt Dorothee en Carel

21 januari 2022

 * Deze naam is gefingeerd

Philip en Maria*

Dankbaar

MHS is onze primaire hulpverlener geweest in de periode mei 2020 t/m november 2021 voor de herstel- en ambulante begeleidingstraject van mijn vrouw.

In deze periode heeft MHS een grote bijdrage geleverd in de verbetering en herstel van de emotionele en mentale klachten wat gepaard ging met angst- en paniek aanvallen, trauma’s en depressie. Tevens is zij door haar werk in de zorg in contact gekomen met Covid wat leidde tot een lange periode van aanhoudende klachten die haar lichamelijk uitputte. In deze periode van zorg en begeleiding vanuit MHS hebben wij hen ervaren als een professionele en kundige organisatie.

Wat wij erg positief hebben ervaren is dat zij proactief zijn, snel acteren, afspraken nakomen en zeer resultaat gedreven zijn. Dit is bewezen na het eerste contact waar zij diezelfde middag in de woonkamer stonden voor hulpverlening en binnen 12 uur bij de betreffende gemeentelijke instantie een goedkeuring (met alle administratieve papierwerk en budgettering) hebben bewerkstelligd voor de start van de herstel- en coaching traject.

Tot spijtige teleurstelling hebben wij in levende lijve moeten ervaren dat wij niet voor acute hulp terecht konden bij professionele zorginstanties of specialisten. Hier zijn wachttijden voor van ten minste 3 maanden voor een intake, waar men na de intake nog 3 maanden wacht voor daadwerkelijke behandeling. Daarbij dat ook zorginstanties ons weigerden omdat wij gebonden zijn aan hulpverlening binnen een bepaalde regio wat voorkomt uit afspraken die door hulpverleners zijn gemaakt.

MHS heeft binnen haar eigen netwerkspecialisten aangedragen (die vanuit het hele land kwamen) waar wij binnen 48 uur terecht konden voor de start van o.a. behandelingen voor traumaverwerking, zonder wachttijden. MHS zag de noodzaak in voor directe start van hulpverlening. De snelheid en het faciliteren van de afspraken door MHS is daarmee ongekend en ongeëvenaard (in vergelijking met andere hulpverleners waarmee wij te maken hebben). MHS heeft in deze periode wekelijks ambulante begeleiding geleverd aan huis (ook tijdens lockdowns) met haar professionele teams. De coaching richtte zich vooral op acceptatie, traumaverwerking, herstelopdrachten en agogisch boks trainingen. Het programma/ herstelplan is praktisch opgebouwd in realistische haalbare stappen.

Periodiek vond er dan ook een evaluatie plaats tussen de ambulante begeleiding, de cursist en de partner om de resultaten te bespreken en wat de volgende stappen waren. Ook lieten zij de partner niet de steek en werd er hulp geboden in de vorm van praat- en bokssessies. De aandacht die werd geboden was erg fijn en gaf het gevoel dat ook voor de partner hulp was. Deze aandacht is vandaag de dag nog niet geboden vanuit andere hulpinstanties. MHS heeft ons ook veel geholpen in de communicatie met de gemeente, met andere hulpverlenende instanties voor o.a. opvang van de kinderen, met bedrijfsartsen van betreffende werkgever, met thuiszorg instanties, met psychologen en de huisarts. Hierin hebben zij veel stress en zorg bij ons weggenomen door ons ook bij te staan in de gesprekken waar nodig.

Onze ervaringen met MHS zijn uiterst positief. Waar MHS onderscheidend is ten opzichte van andere hulpverleners is haar vermogen om snel en acuut te schakelen. Zij handelen verantwoord en doordacht en zijn betrokken. Dit is toonbaar doordat ook de partner en gezin door hen begeleid wordt. MHS ontzorgd doordat zij naast de cursist en het gezin staan. Iets waar veel andere hulpverleners en instanties nog van kunnen leren. Het resultaat van de begeleiding vanuit MHS is dat wij als gezin weer normaal leven. Er is weer licht en een mooi toekomstsperspectief. Iets wat in mei 2020 ver weg leek en een stille hoop was.

Mijn vrouw heeft geen paniek en angstaanvallen meer, ervaart geen donkere dagen meer, heeft meer zelfvertrouwen dan ooit en staat weer positief in het leven. Ook is ze weer met volle enthousiasme en motivatie aan het werk als zorgverlener. Dit was nog niet gerealiseerd als wij gebonden waren aan de lange wachttijden en starre processen in de geestelijke gezondheidszorg. Ik durf ook niet te denken waar we dan zouden staan, maar ik twijfel niet dat het verder verwijderd is dan vandaag.

Mede door MHS kunnen wij als gezin weer een normaal leven leiden en zien wij de toekomst met positiviteit en vertrouwen tegemoet. Wij zijn heel dankbaar voor hun inzet, begeleiding en persoonlijke betrokkenheid om ons te brengen waar wij vandaag de dag staan.

17 januari 2022

 * Deze namen zijn gefingeerd

Robbert*

Na een intensieve behandeling van mijn complexe PTSS viel ik in een zwart gat!

Hoe nu verder? Wie ben ik? Wat wil ik? Kan ik wel zonder PTSS (angsten, vermijdingsgedrag, et cetera) leven?

Ik had nazorg geregeld maar de GGZ psycholoog was, naar mijn gevoel, niet toereikend. Iedere 2 weken een sessie van 3 kwartier was tekort. En mijn psychiater probeerde vooral alles te onderdrukken met medicatie. Toen ik hier bovenop ook nog eens een relatieprobleem kreeg stortte echt alles in, het kon blijkbaar nog dieper.

Het leven hoefde voor mij niet meer! Op het moment dat ik googelde en ik kreeg een flinke banner in beeld van 113 besefte ik dat ik dan weg zou gooien waar ik juist zo hard voor geknokt had en ben ik gaan verder gaan zoeken maar dan op de zoektermen coaching en PTSS.
Merk Hoe Sterk kwam in beeld, direct een mailtje gestuurd en kort daarop een telefonisch gesprek, eindelijk iemand die ik niet hoefde uit te leggen waar ik tegenaan liep in mijn leven! Dat geeft al vertrouwen zeker ook als er gezegd wordt “Robbert we gaan je helpen!”

Direct wordt alles in werking gezet. Ik kreeg 2 coaches toegewezen die onderling ook goed contact hadden, dus niets bleef vaag of ging dubbel en ook dat geeft vertrouwen. De coaching was op alle vlakken, van afspraak met de tandarts maken, woning zoeken, bewegen, sporten, praten, angsten aangaan, boksen, veel wandelen tot onbedaarlijk lachen (echt lachen).

In bijna 8 maanden tijd een nieuwe 2.0 versie van jezelf! Het kan! Maar je moet het wel zelf doen! De coach wijst je de weg, opent je ogen, is een spiegel voor je, steunt en motiveert je!

Dank jullie wel lieve Inge, Dylan en Carel!

6 december 2021

 * Deze naam is gefingeerd

WILLEMIJN*

Het leven is een gevecht

Ik ben moe, moe van het vechten.
Vechten tegen de dader, want zo voelt het.
Tegen al zijn herinneringen, de beelden, de angsten die

hij oproept, wat hij heeft gedaan.
Vechten tegen mezelf. Tegen het “gewoon zijn” en “laten zijn”
Vechten tegen de onrust die van binnen zit.
Onrust die er eigenlijk zo graag uit wilt. En ergens wil ik dit ook zo graag.
Want ben het spuugzat.

Vechten tegen de angst om de controle te verliezen
Vechten tegen het innerlijk kind dat schreeuwt, vecht,

duwt en in paniek is.
Vechten tegen het stemmetje..Ik kan niet meer, ben zo

moe. Want ik moet door, ik wil niet opgeven.
Vechten tegen de mensen om me heen.
Want ik moet toch bewijzen dat ik niet zwak ben, met ondanks wat ik mee heb gemaakt het leven nu echt wel aan kan.
Vechten tegen mijn lijf dat zoveel voelt.

Vechten tegen het moeten.
Vechten om positief te blijven en hoofd omhoog houden
Vechten om als moeder te draaien in het gezin, en dan

mijn emoties onder bedwang te houden.
Vechten tegen het erkennen dat ik zo moe ben
Vechten tegen het erkennen dat ik het vaak niet red.
Dat ik op de toppen van m’n tenen loop en dat zo weinig durft te zeggen.

Vechten tegen zorgen voor mezelf.
Erkennen dat dit mag. Dat ik a-sociaal mag zijn ipv de sociale Willemijn.


Vechten tegen klein kind voelen

Vechten tegen dat ik een arm nodig heb om me heen
Vechten tegen het niet meer alleen willen doen,
maar nabijheid zo spannend is.

Vechten tegen dingen aangaan omdat ik het wil,
maar dan gelijk de overleving komt en daar weer tegen moet vechten.

Vechten tegen het welles / nietes spelletje in mezelf om te leren voelen

Vechten, vechten, vechten…Zucht…

Ik verlang naar niet meer vechten op een negatieve manier.
Maar vechten om te zetten naar daadkracht. Alleen weet ik vaak nog niet hoe.
Dat vechten compassie mag worden.
Compassie naar mezelf, naar mijn kleine ik.
Dat ik niet gelijk zo van slag raak als het ff niet gaat.

Dat ik mag winnen of verliezen. Maar dat dit niets onder doet om wie ik ben en
mag zijn. Dat ik me kan ontspannen. Kan leven ipv van overleven.

Maar nu lijkt die weg nog zo ver weg…Voelt het als
zwemmen zonder kleren,
Bijna verdrinken en regelmatig de reddingsboei net niet kunnen pakken.
Het voelt als gevangen en beklemmend.
Het voelt of ik  uit elkaar ga barsten en alles open ligt.
Zo eng, zo overweldigend vaak.

Vechten…het leven vind ik nu nog een gevecht.

15 november 2021

 * Deze naam is gefingeerd

JANE*

Jaren liep ik rond met complexe PTSS en andere psychische stoornissen. Jaren aan therapie hielpen wel degelijk, maar ik miste toch altijd dat stukje nazorg/ persoonlijke begeleiding om mijn leven écht op de rit te krijgen en had daarom veel terugvallen. Door corona had ik weer een enorme terugval, en via een vriendin van mij kwam ik in contact met MHS.

MHS, gaf mij al vanaf het begin het gevoel dat ik op de juiste plek zat. Altijd bereikbaar zijn voor vragen, juiste begeleiding geven, en absoluut geen “nummertje” zijn, heeft mij enorm geholpen. Gelukkig kon ik ook vrij snel aan de slag met MHS, wat in tegenstelling tot de extreem lange wachttijden in de GGZ een verademing was.

Dankzij de professionele coaches van MHS heb ik mijn eigen kracht herontdekt. Heel letterlijk met agogisch boksen hervond ik kracht in mezelf waarvan ik niet eens wist dat het bestond. Maar vooral ook psychisch. Lief zijn voor jezelf, grenzen aangeven, en voor jezelf opkomen zijn onder andere waardevolle lessen die ik van mijn coaches heb geleerd. Ook hebben de coaches mij laten inzien dat leven vanuit mijn gevoel/intuïtie heel waardevols is, en dat mijn gevoeligheid juist een kracht is. Ook de hernieuwde rust in mijn hoofd sinds ik MHS ben begonnen creëert een kalmte in mijn leven, waarbij ik letterlijk en figuurlijk het gevoel heb dat ik beter kan ademen. Dit alles helpt mij enorm om uit het diepe dal te komen waar ik in zat.

Ik raad MHS zeker aan voor mensen met PTSS. De deskundigheid van de coaches is ongelofelijk prettig, waarvan ik ook het menselijke aspect erg waardevol vind. Niet de strakke cliënt-therapeut verhouding, maar ruimte voor “normale” gesprekken, hebben mij enorm geholpen om mezelf weer te zien als iemand die niet PTSS is, maar PTSS heeft.

29 oktober 2021

 * Deze naam is gefingeerd

Bert*

Met de hulp van MHS ben ik er weer bovenop gekomen.

In december 2020 was ik down en depressief, door Corona en de thuissituatie wist ik niet hoe nu verder.
Mijn vrouw E is dwangmatig aan het poetsen en door het Corona werd dit er niet beter op, maar dit speelt natuurlijk al veel langer, alleen voor mij was de grens bereikt.

In januari kreeg ik hulp van de coaches van Merk hoe Sterk.
Beide coaches gingen met mij/ons aan de slag, ieder op haar eigen manier van coaching. Ik leerde veel om op een andere manier tegen de problemen aan te kijken, ook kwam mijn mondkanker aan de orde. Door die ziekte heb ik een andere kijk op het leven gekregen en wil ik mijn leven anders inrichten zodat wij beide weer gelukkig worden.

De tips en opmerkingen nam ik aan en ging ermee aan de slag, bij mijn vrouw E merkte ik weerstand. Op zeker moment heb ik de coach gebeld dat zij beter kon stoppen met het betrekken van E bij de gesprekken want het ging toch niet werken. Ik werd zelf wel sterker in mijn gedachten dat ik het wel goed zag, dat er wat met E aan de hand is. Toen kwam er een moment in een weekend dat mijn vrouw uitspraken deed betreffende het leven  en dat zij maar beter dood kon zijn, dan hadden wij geen last meer van haar.

Ik wist mij geen raad met deze uitspraken en heb de coach  gebeld. Deze uitspraken van E hadden grote gevolgen voor de coaching. Er ontstond een moeilijke situatie maar de coach bleef mij steunen en uiteindelijk heeft E psychische hulp gezocht. De coaches hebben duidelijk gezien wat er bij ons aan de hand is en uiteindelijk ben ik verder gegaan met mijn proces en mijn vrouw met haar proces bij de psychotherapeut.

Ik heb veel geleerd van de coaches  en voel mij psychisch sterker om verder te gaan in het proces van veranderingen gericht op de toekomst.

26 juli 2021

 * Deze naam is gefingeerd

ClaudiA*

Ik heb deze review geschreven vanuit mijn hart en ik hoop dat hierdoor veel mensen de moed krijgen om bij jullie of elders te beginnen.

De afgelopen zes jaar ben ik bezig geweest met de juiste mensen te vinden die mij konden helpen het herstel te bespoedigen.

Op het moment dat MHS in mijn leven werd gebracht, had ik nog geen weet dat er zulke gespecialiseerde en getalenteerde ondersteuning bestond voor de complexe PTSS waar ik dagelijks mee in onderhandeling was dat het mijn leven mocht verlaten.

Om eerlijk te zijn, die tocht was zwaar, die tocht was intens maar zeker ook heel mooi.

Dankzij het UWV kwam ik in contact met Carel en ik voelde een verlichting die ik niet anders kan uitleggen dan: ‘Soms weet je dat het einde in zicht is, maar lijken de omstandigheden daar niet zoveel gehoor aan te geven’. Mijn lichaam was op en raakte steeds verder uitgeput. Carel hielp mij inzien dat het licht aan het einde van de tunnel dichterbij kwam en dat de Wet van Murphy zou stoppen. Mijn herstel voelde dus ineens veel lichter, terwijl ik midden in de omstandigheden van Murphy zat.

Terwijl de aanvraag even duurde, was er al contact en zodoende voelde ik me veilig om mijn toegewezen coach Ebony te bellen. Mijn lijf was dusdanig uitgeput, doordat ik constant bezig was met het zelf helen en herstellen. Hierop werd direct en prettig gereageerd en al snel konden we starten. Ebony hielp mij eerst fysiek aan te sterken, zodat het onder ogen komen van mijn diepste trauma (waar ik al jaren mee bezig was om het te kunnen ontmoeten) ook lichamelijk aan te kunnen.

Dankzij de ervaring en contacten die MHS heeft, kon er snel doorverwezen worden en wisten we in korte tijd veel vooruitgang te boeken. Nu zijn we inmiddels 6 maanden verder en is mijn nieuwe leven begonnen. Er is een einde gekomen aan de herbelevingen en het oude zeer. Dit dankzij de juiste zorg op het juiste moment. Als leidraad door dit herstel de liefde en aandacht die er was vanuit MHS. De aandacht die werd geboden om mijn partner en mij ook samen te begeleiden, was goud waard.

Nu mijn nieuwe leven is gearriveerd, ben ik hieraan aan het wennen en vlieg ik nu uit om het zelf aan te kunnen. Waarbij ik uitkijk om straks STERK verder te gaan met het vervolg waarbij MHS mij gaat helpen om terug te kunnen keren op de arbeidsmarkt.

Mijn dank is groter dan ik kan uitdrukken met woorden!

Voor alle mensen die mijn verhaal lezen heb ik een kleine persoonlijke boodschap:

‘Jij bent het waard om te herstellen. Jij bent het waard en altijd al waard geweest en je mag nu worden wie je altijd al had willen zijn. De reis kan zwaar zijn om daar echt te komen, maar als je het aangaat zul je merken dat het oude leven veel zwaarder was. You can do it Power Human.’

21 juni 2021

 * Deze naam is gefingeerd

Marjolein

Ik heb complexe PTSS  en na intensieve therapie, ben ik in contact gekomen met MHS. Júist dit traject van nazorg heeft mij veel gebracht. Want na de intensieve therapie was ik weer thuis, ik dacht ja en nu? Het kostte mij moeite om mij staande te houden in het dagelijks leven en de uitdagingen van alledag aan te kunnen.

Ik was heel snel van iets niet willen en vluchtgedrag daar was ik een kei in. Ik blowde bijvoorbeeld elke avond en durfde de straat niet op. Ik schaamde mij altijd erg voor anderen en was bang, voor bijna alles eigenlijk, ik durfde niet te leven.

De begeleiding van mijn coach  was liefdevol en ook erg pittig wánt dat had ik nodig, zij trok mij door mijn weerstand heen en de bokshandschoenen gingen letterlijk en figuurlijk aan.

 Langzaam merkte ik dat ik mij steeds minder druk maakte om anderen en gebeurtenissen om mij heen en dat ik mijn grenzen beter aan durfde te geven.

Blowen doe ik allang niet meer, ik heb het niet meer nodig. Ik heb geleerd van mezelf te houden en mezelf te vergeven. Wat er gebeurt is, dat was tóen. De basis voor mijn geluk dat ben ik zelf, de kracht om te durven leven komt uit míj. Dit en de vele handvatten die ik heb gekregen, neem ik mee voor de rest van mijn leven.

 

Mede dankzij MHS sta ik weer met beide voeten op de grond en durf ik te dromen over een rijk leven vol liefde en plezier in de maatschappij. Het begin is er!

6 april 2021

 * Deze naam is gefingeerd

Klaas

‘’ boven verwachting en uiterst professioneel ’’

 Beste lezer,

Graag deel ik mijn verhaal en ervaring over MHS met u in de hoop dat mijn ervaring herkenning oproept, maar bovenal dat u inzichten krijgt in de uiterst professionele werkwijze van deze organisatie, die ons enorm heeft geholpen in een periode waar hulp ver te zoeken leek.

In 2020 waren mijn vrouw en ik in blijde verwachting van ons derde kind. Mijn vrouw is 38 en stond altijd positief in het leven totdat in maart lichamelijk klachten kwamen die hevig verergerden in korte tijd. Zij was helaas in aanraking gekomen met het Covid-19 virus. Mijn vrouw kreeg naast verergerde lichamelijk klachten ook mentale klachten wat leidde tot een mentale breakdown.

Gezien er geen ervaring was met deze situatie was het vinden van de juiste hulp een uitdaging, tegelijk met de verscherpte maatregelen (lockdown) van Covid-19 kon hulpverlening niet op korte termijn geboden worden. Binnen mijn netwerk ben ik in contact gekomen met Carel Solleveld van Merk hoe Sterk, die de urgentie van onze situatie begreep en direct kwam.

Per direct heeft Carel actie ondernomen, en sterker nog, bewerkstelligt dat wij binnen 24 uur concrete hulpverlening aangeboden kregen en goedkeuring via het WMO. Tevens werd een vast aanspreekpunt/coach toegewezen met wie wij direct in contact stonden en begeleid werden.

Door de pragmatische en effectieve aanpak, het netwerk van specialisten en no-nonsense communicatie werd het herstelproces van mijn vrouw in sneltreinvaart ingezet. Iets wat niet te bewerkstelligen is als wij dit zelf zouden doen door de lange wachttijden van 4-6 maanden bij hulpverleners en het ontbreken van ervaring en kennis binnen de zorg.

Merk Hoe Sterk heeft ons hier uitstekend in voorbereid en begeleid en ons in contact gebracht met professionals die snel met je schakelen en doelgericht werken, met als doel dat de cursist, zonder de lange wachttijden, de correcte behandeling krijgt.

Mijn waardering gaat uit naar Merk hoe Sterk, die niet alleen mijn vrouw, maar ook de rest van het gezin heeft betrokken en begeleid in dit proces. Boven verwachting en uiterst professioneel

4 september 2020

 * Deze naam is gefingeerd

Bram

Merk hoe sterk zijn toppers!

Ik heb de heren Raoul & Carel  ontmoet bij Psytrec in Bilthoven.
Zij hebben mij en mijn gezin goed begeleidt en ondersteund, zowel op persoonlijk gebied maar ook met het conflict met mijn werkgever.
Door de steun, aandacht en advies die zij mij gaven hebben we een zeer goed eind resultaat geboekt.

Beste heren Raoul en Carel, jullie waren voor mij en mijn gezin een gouden team!
Nu dit allemaal is afgesloten wilde ik jullie op deze manier nogmaals hartelijk bedanken voor alles. Ik hoop dat jullie nog veel mensen mogen helpen.

BEDANKT! 

24 februari 2020 

 * Deze naam is gefingeerd

Frank

Ik wilde jullie graag laten weten dat het erg goed gaat met mij.

Tegenwoordig heb ik een baan dichtbij huis gevonden als Junior onderwijs coördinator.

Binnenkort mag ik ook als extern lid voor de examencommissie van de Hogeschool Rotterdam mee doen met vergaderingen.

In oktober ben ik begonnen met beide banen, ik werk dan 24 uur per week. Ik word natuurlijk nog steeds langzaam ingewerkt. 

Bij beide bedrijven heb ik een jaarcontract. In oktober 2020 hoor ik of ik een vast contract krijg. Ik loop nog bij het UWV, maar daar ervaar ik geen druk van. Ik kan contact opnemen met het UWV wanneer ik dat nodig acht.

Ik wandel elke dag (ongeveer 15.000 stappen per dag), daarbuiten doe ik elke woensdagavond aan aqua jogging en op donderdagavond aan Yoga.

Ik ben op het moment behoorlijk fit en ben in de tussentijd zelfs 19 kilo afgevallen.

Ik werk alle dagen behalve op de woensdag, deze dag heb ik echt nodig om bij te komen en/of mijn sociale contacten te kunnen onderhouden.

Grenzen aangeven gaat wel beter, maar ik merk wel dat het belangrijk is om dit te blijven bewaken. Het blijft voor mij een ontwikkelpunt.

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om 2 jaar geleden met jullie in zee te gaan, anders was het voor mij een uitzichtloze zaak.

27 januari 2020 

 * Deze naam is gefingeerd

Lizzy

Precies een jaar geleden kon ik nog maar weinig redenen bedenken waarom het goed voor mijn kinderen en mij zou zijn dat ik 2019 nog in zou gaan.

Ik was hopeloos, wanhopig en heel, heel erg verdrietig.
In de eerste gesprekken met Merk Hoe Sterk kwam vaak het lichtje naar voren,
 “Als er nog een lichtje is dan kunnen we er wat mee, en wij zien bij jou dat lichtje”

En ik dacht waar heb je het over, welk lichtje zie je dat ik echt niet zie en voel.Maar ze hadden wel gelijk, ik had nog een lichtje, vier zelfs… mijn lieve en dappere kinderen.

En voor hun moest en wilde ik ervoor gaan.

Het was een pittig jaar waarin ik veel heb geleerd over mezelf, met overwinningen maar ook met een paar diepe dalen.

En ik ben er nog niet maar man wat heb ik een stappen gemaakt en wat heb ik voor het doorzetten een hoop terug gekregen.

Ik heb het leven terug gekregen in 2019, de hoop en de moed, geluksmomentjes, rust in mijn gezin en het heden en een slanker lijf.
 De laatste weken merkte ik ineens dat ik eigenlijk niet meer continu met mijn gedachten in het verleden was, de trauma’s en nare herinneringen die er altijd waren maar ook het gemis van tijden en mensen uit het verleden.

Ik zit ook niet continu met angst voor de toekomst, wat voor erge dingen gaan er nog komen, blijf ik altijd alleen? Wat als ik een erge ziekte krijg? Of wat als er iets gebeurt met mijn kinderen.

Ik zit in het heden.
Hoe mooi is dat, ik kan van het moment genieten of om het moment huilen.
 Het heden is wat 2019 mij heeft gebracht, liefde voor mezelf en acceptatie wat er was.

En nu op weg naar 2020, de puntjes op de i, een hoopvolle toekomst en geluk met mijn kinderen en de mensen om me heen.

Ik wens jullie dat allemaal toe! 
19 december 2019 

 * Deze naam is gefingeerd

Madelief

De coaching heeft mij veel gebracht.
Dankzij de handvatten en begeleiding die de beide coaches mij geboden hebben heb ik mijn verkeerde manier van denken en verkeerde handel patronen kunnen doorbreken.

Hierdoor heb ik alles positief kunnen ombuigen waardoor ik langzaam steeds meer mezelf word.
Hierdoor is er nu ruimte voor rust, liefde en geluk in ons leven.
De vooruitzichten zijn erg positief, ik hoop op een volledig herstel en een toekomst die mij nieuwe kansen bied.
Super om aan dit traject te mogen deel nemen.
Dit is echt een waardevolle aanvulling op mijn PTSS behandeling geweest.
 

5 december 2019 

 * Deze naam is gefingeerd

Saskia

 PTSS IS MIJ OVERKOMEN – IK BEN HET NIET MEER!

Even een klein berichtje over mijn ervaringen met het coachen van Merk Hoe Sterk (MHS).
Vorige week had ik een spannende dag waar ik best wel tegenop zag, want er stond een exposure sessie op mijn coaching programma bij MHS.

 Vol goede moed en hoop op een betere toekomst voor mijzelf, begonnen wij aan de sessie. Het was zwaar en erg heftig. Zo blij dat mijn trajectbegeleider van Merk Hoe Sterk hierbij aanwezig was, want er kwamen heel veel emoties los. De rest van de dag ben ik nog onder de indruk geweest van deze exposure sessie en het heeft mij veel goeds gedaan.

 Zelfs de spierpijn die ik de dagen erna voelde kon ik zien als mooi mee genomen. Helemaal niet verwacht toen ik hieraan begon dat ik dit nog zou kunnen voelen, en dan zelfs nog dagen erna.
 De spierpijn werd verzacht door een onoverwinnelijk gevoel wat ik na een paar dagen mocht ervaren. Dat was zo’n heerlijk krachtig gevoel!

Wat fijn om een helder moment te hebben dat het leven toch nog anders kan lopen na 26 jaar in de GGZ geleefd te hebben en met zekerheid te weten dat ik met de nodige hulp zal komen waar ik wil zijn. Nu voelt het gewoon vreemd dat PTSS zo gewoon was in mijn leven, dat het mij zeg maar opgeslokt heeft.
Gelukkig door de hulp van MHS kan ik nu met volle overtuiging zeggen dat de PTSS mij is overkomen, maar ik ben het niet meer!

27 juni 2019

* Deze naam is gefingeerd 

Nicole

Ik ben inmiddels al een tijdje aan het herstellen van een operatie,
maar ik wil je alvast heel graag bedanken voor alle hulp,
want jij hebt mij echt heel ver op weg geholpen. Coach Bedankt! 

 

Heel erg blij !!

Het is alweer een tijdje terug dat we elkaar hebben gesproken, Maar het gaat allemaal goed. 

Mijn onzekerheid is al een stuk minder geworden, de gedachtes die normaal hierbij kwamen kijken vallen mij ook steeds minder lastig. Ook pieker ik stukken minder dan voorheen.

Daarom ook mijn reactie om mijn dankbaarheid naar jullie te uiten. Merk Hoe Sterk (MHS) heeft met zijn begeleiding mijn leven echt ten goede veranderd. 

Ik voel de tranen van geluk alweer opkomen als ik dit type. Ik ben jullie en vooral mijn persoonlijke begeleider zo ontzettend dankbaar! 

Ik wens dat jullie van MHS nog vele mensen dit geweldige gevoel kunnen geven. Want ik wens iedereen een nieuwe start toe!

Groetjes Nicole.

27 maart 2019 & 11 juli 2019

* Deze naam is gefingeerd 

Janneke

Na een intensieve 8-daagse PTSS-behandeling is Janneke sinds februari 2019 gestart met een hersteltraject bij Merk Hoe Sterk (MHS). Janneke was afgelopen week bij haar psycholoog voor haar laatste terugkom-gesprek. Zij  wil inbrengen dat ze vindt dat ze al veel te lang (9 maanden na behandeling) met zichzelf bezig is geweest. Ze vindt dat nu wel genoeg.

Janneke vraagt de psycholoog of zij verandering ziet, sinds ze haar voor de laatste keer heeft gezien. De psycholoog is zichtbaar verrast over de verandering bij Janneke. In juni 2018 kwam Janneke wanhopig, onrustig en angstig bij haar binnen en leek een “stuiterbal”, nu oogt ze zichtbaar rustiger en de test die Janneke heeft gemaakt geeft een significante daling aan. Wat de psycholoog het meest verraste, is de korte periode waarin de verandering heeft plaats gevonden. Ze zei tegen Janneke dat ze mensen kent die hetzelfde hebben meegemaakt en nu al 5 jaar lang bij een GGZ-instelling lopen en nog steeds weinig herstel laten zien. Janneke heeft inmiddels diverse sessies gehad bij MHS, bij 2 verschillende coaches en zij durft en kan nu weer voelen

Bij MHS zien wij cliënten die angst hebben om te durven voelen of het soms echt niet (meer) weten wat voelen is. Zij hebben de strategie ontwikkeld om na het trauma (soms vanaf baby) niet meer te voelen, omdat het te pijnlijk is. Meestal binnen diverse sessies kan de cursist weer contact met het lichaam maken en ervaren dat het niet langer onveilig voelt. Eenmaal goed bij zichzelf dan kunnen de stappen naar volledig herstel vaak snel worden gezet. 

MHS houdt zich niet alleen met de cursist bezig, maar kijkt ook naar het systeem achter de cliënt. Om een vlot herstel te bewerkstelligen, vinden wij het belangrijk dat ook de partner en de kinderen (het gezin) voldoende aandacht krijgt. Zowel de partner als de kinderen hebben vaak de nodige problematiek ontwikkeld en zich moeten aanpassen om met PTSS van de partner of het gezinslid om te leren gaan. Wanneer de cursist dan opeens PTSS-klachtenvrij thuiskomt, moet de partner en de kinderen weer leren vertrouwen op de nieuwe persoon en zullen zij ook aan de nodige veranderingen onderhevig zijn. Alles staat met elkaar in verbinding en er is sprake van acties/reacties. 

Voor het ontwikkelen van een goede stabiele basis is meer nodig dan alleen het sleutelen aan de psychische klachten. MHS kijkt ook naar de vele nevenfactoren zoals; is sprake van een stabiele financiële situatie, is er structuur, hoe gaat het slapen, de voeding, is er aandacht voor sport en beweging, is nog sprake van woede, hoe is het verder met de emoties, zicht op werk, sociale contacten en het toekomstbeeld. Wanneer alles in voldoende in balans is, kunnen we vlot verder stappen zetten naar het gewenste optimale herstel.

Bij MHS spreken wij over een goed coachingstraject als er aandacht is besteed aan alle factoren die invloed kunnen hebben op het herstel van de cursist en diens partner en/of kinderen. Dan is de missie van Merk Hoe Sterk geslaagd!
15 april 2019

Evelien

Ik was er slecht aan toe voor Psytrec. Mijn leven bestond uit angsten en overtuigingen, daar werd ik door geleefd. Paniekaanvallen, vermijden, mijn masker op, altijd boos en nooit naar mijn gevoel durven luisteren. Ik vertrouwde niemand meer. MHS heeft mij na Psytrec geholpen sterk te worden om weer mee te draaien in de wijde wereld.
Door Walk & Talk, heb ik veel geleerd over mijn oude gedrag en heb ik de wereld anders leren bekijken. Zonder slachtoffergedrag, zonder angsten en met een nieuwe energie die ik hiervoor niet kende.
Ik geniet nu veel meer van dingen die echt belangrijk zijn en heb meer van mezelf leren houden. Ook al heb ik de banden verbroken met vrienden en familie, ik heb nu de juiste mensen om mij heen. Mensen die 100% om mij geven, no matter what. Ik voel me stukken lichter en kan weer lachen.
Dank je wel, lieve Anja en Carel.
Kwetsbaar zijn maakt je sterk!
14 januari 2019 

Anne

Nadat ik bij Psytrec was geweest durfde ik eindelijk uit mijn schulp te kruipen. De groep van mede cursisten zag mij veranderen. Maar eenmaal thuis vond ik het moeilijk om alleen te zijn. Door middel van een mindfulness oefening toe te passen voelde ik mij rustiger worden en ben ik alweer snel aan het werk gegaan. Maar ook op mijn werk kwam de spanning terug en probeerde ik door de mindfulness oefening rust te creëren.
Toen de terugkomdag van Psytrec was ben ik daar naar toe gegaan met mijn dochter en daar was Carel. Mijn dochter vertelde hem dat ik alweer aan het werk was maar dat ik een andere baan wilde. Carel schrok ervan dat ik alweer zo snel aan het werk was gegaan. De rest van mijn groep zat ook nog in de ziektewet. Tijdens het gesprek moest mijn dochter huilen, zij had helemaal geen vertrouwen meer in mij, maar ook daar zouden wij aan gaan werken zei Carel. Voordat het zover was hebben Carel en ik heel veel gesprekken op mijn werk gehad omdat in mijn geval het coachingstraject vergoed moest worden door mijn werkgever. Eindelijk na 3 maanden konden we starten. Wij gingen 1x per week intensief sporten en praten. Wij werkten aan het vertrouwen terug krijgen in mensen maar ook dat ik mijzelf niet meer zou inlaten met voor mij verkeerde en overheersende mensen, want dat deed ik nog wel. Mijn vriend was zo’n persoon en nadat hij een punt achter de relatie had gezet motiveerde Carel mij om niet meer in de fout te gaan. Hij motiveerde mij door te zeggen dat als het goed met mij zou gaan ik vanzelf de juiste personen zou gaan aantrekken. Ik ben een sterke vrouw geworden, ik ben opener en sta rechtop. Ik ben zelfs bij Psytrec geweest om mijn verhaal te vertellen aan vreemden. Iedereen was zeer trots op mij, ook mijn dochters. Ook dit was weer een overwinning voor mij. Ik moet het nu allen doen, maar ik kom er wel en ik  kan Carel altijd bellen. Dat vind ik fijn en een passende baan komt ook nog wel op mijn pad. Ik ben Carel zeer dankbaar dat hij mij heeft geholpen, ik ben in alles sterker geworden. Ik zal nooit een prater zijn, maar dat is wie ik ben en dat moet ik accepteren. Het is goed zoals ik ben!

16 november 2018

PATRICIA

Na mijn eerste kennismakingsgesprek met Carel is mijn leven en dat van mijn gezin compleet veranderd. Ik had voor het eerst,na zoveel sessies achter de rug te hebben gehad bij meerdere psychologen praktijken, het gevoel dat ik werd gehoord en werd begrepen, ik heb gehuild van geluk omdat ik vanaf dat moment het vertrouwen had dat het allemaal goed zou komen.

Ook nieuw voor mij was dat Carel er niet alleen voor mij was maar voor mijn hele gezin. Eindelijk iemand die het begreep en met een plan van aanpak kwam, er was een engel naar ons gestuurd en die engel heette Carel. Carel liet ons inzien hoe belangrijk communicatie is, wat je al gewonnen hebt als dat eenmaal goed zit.

Carel stelde een behandelplan voor waarbij hij vermelde dat het zwaar maar wel effectief zou zijn. Hij stelde EMDR voor,een praktijk niet naast de deur voor mij, (ondertussen ook gelijk mijn rijangst aangepakt) maar wel de beste therapeut in haar soort. Daarnaast adviseerde Carel om er Mindfulness bij te gaan doen. Ik ben Carel zo dankbaar dat ik 2 fantastische vrouwen heb mogen leren kennen die mij een hele andere kijk op het leven hebben gegeven, door positiever te zijn, meer te bewegen en te weten dat lichaam en geest echt samenwerken. Voel je je geestelijk beter, dan gaat het lichamelijk ook beter. Ik heb een bewogen jaar achter de rug en keihard gewerkt om te zijn waar ik nu ben, ik ben weerbaarder geworden, ik kan weer genieten en vind geluk in de kleine dingen van het leven.

Carel, ik wil je via deze weg ook namens mijn man en mijn moeder nogmaals bedanken voor de coaching die je mij hebt gegeven, en dat ik echt Merk Hoeveel Sterker ik ben geworden.

4 oktober 2018 

Hannah

 Het respect, begrip, (h)erkenning en empathie waar ik zo naar op zoek was, heb ik bij MHS gevonden. Carel heeft mij gesteund door met mij naar alle moeilijke gesprekken bij de werkgever te gaan. Hij bracht verheldering over wat ik heb mee gemaakt maar ook wat ik nog kon verwachten na mijn traject bij Psytrec. Carel heeft dit heel goed duidelijk kunnen maken aan mijn werkgever, hierdoor ontstond er ruimte voor mij en heel belangrijk voor mijn herstel. De sportsessies hebben naast conditie ook bijgedragen aan  de ontwikkeling van mijn mentale weerbaarheid. De coaching gesprekken hebben mij inzicht gegeven in mijn mogelijkheden. Maar het belangrijkste wat het mij gebracht heeft is zelf-verantwoordelijkheid. Ik ben nu niet alleen de hoofdrolspeler van mijn levensfilm geworden, maar ook de regisseur. De expertise en contacten van MHS zijn ook ingezet om mij te verwijzen naar een psycholoog voor mijn nazorg. Zodat ik mijn restproblematiek met een goed matchende therapeut kon aanpakken. Ik merk dat ik een heel eind op weg ben gekomen in deze drie maanden samen met MHS en gelukkig kan ik nog steeds op ze rekenen. Het lucht op dat ik niet vast zit aan een timeframe. Ik mag en kan herstellen op mijn eigen ritme. 

9 juli 2018

Victoria

Ik leed al vanaf mijn jeugd aan PTSS. Na zoveel therapieën (die niet hadden geholpen), besloot ik om mij te laten behandelen bij Psytrec. Het was een zware moeilijke periode geweest

Na Psytrec was ik eindelijk verlost van PTSS. Echter had ik nog steeds last van boosheid, kort lontje, verdriet en stress. Ik dacht dat ik na de behandeling alles zelf kon afhandelen.
Via Psytrec kwam ik terecht bij MHS. In eerste instantie dacht ik dat ik ze niet nodig zou hebben, totdat  Carel van MHS mij belde om te informeren hoe het met mij ging. Na rake vragen te stellen barstte ik in tranen uit. Ik had 3 maanden hulp gehad van Carel. Elke week intensief sporten en praten over hoe ik moest leren nee te zeggen. Leren communiceren met mijn man en kinderen zonder dat ik boos werd. Meer vrije tijd en ontspanning aan mijzelf moest geven en niet te vergeten meer leuke dingen doen samen met mijn man. Carel was een top coach die mij positieve dingen liet zien, zodat ik niet meer de negatieve dingen zag. Ik ben Carel erg dankbaar dat hij mij heeft geholpen. Ik kijk vooruit en niet meer achterom.

28 juni 2018
 

Louise

Binnen drie maanden is mijn leven behoorlijk veranderd. Voor de komst van MHS had ik moeite mijn patronen van voor de PTSS zelf te doorbreken. Ik sliep niet goed, at niet goed, werkte niet, had een redelijk kort lontje en was vooral onzeker. Binnen deze drie maanden heb ik mezelf zien groeien. 
De tijd met Carel Solleveld van MHS beschouw ik als pittig; het sporten in combinatie met de gesprekken en de zelfreflectie die dat vraagt. Ik kon niet goed bij mijn gevoel komen en vermeed een hoop. Ik kwam hier nu niet meer mee weg en werd zowel fysiek als mentaal afgebroken om alles weer als nieuw op te bouwen. Ik voel me dan ook als herboren.

Ook zie ik de tijd met MHS als leerzaam en steunend. Ik kon mijn coach altijd bellen en alles was bespreekbaar. Ik kreeg door die gesprekken weer net datgene wat ik nodig had om een volgende stap in mijn proces te zetten. 
Nu slaap ik elke nacht goed, ik eet 3 keer per dag, ik beweeg en werk. Ook word ik nauwelijks heel boos. Dit alles kost me niet eens veel moeite, het gaat al bijna vanzelf. Ik heb geleerd mijn oude en nieuwe ‘ik’ te laten samensmelten. Ik kan mijn ‘oude ik’ herkennen en vervangen voor mijn ‘nieuwe ik’. Ik ben weer aan het werk en bouw op. Ik zie de toekomst nu niet negatief meer, maar voel me sterk en krachtig. Ik heb zin in de toekomst! 

18 april 2018

Esther

Door MHS kan ik weer genieten van het leven! Na veel, heel veel re-integratie- en coaching trajecten, ben ik na mijn behandeling van Psytrec, bij Carel  Solleveld van Merk hoe Sterk terecht gekomen. 

Hij heeft mij en mijn man ontzettend positief geraakt. Want hij was de 1e coach die vroeg; “en hoe is het eigenlijk met jouw man?” 

Door alle leed met mij, kwam mijn man in een depressie en burn-out terecht. Hij kon het ook allemaal niet meer aan. Je draagt niet alleen je psychische leed, dit doe je met je hele gezin. Vervolgens heeft Carel ook voor mijn man adviezen gegeven t.a.v. zijn werk en herstel, en was daar nauw bij betrokken.

Ik kon wel huilen, niet van ellende deze keer(!), maar van geluk toen Carel samen met ons mee ging naar de zoveelste afspraak bij het UWV. We waren niet meer alleen. Er ging een coach mee!

Dat had ik nog nooit meegemaakt.
Dat gaf ons zoveel vertrouwen en een echte steun in onze rug! 

Carel ervaar ik als een zeer direct en kundig persoon. Hij weet veel van psychisch lijden en de gevolgen die dit heeft op jouw leven en dat van je familie. Daarnaast weet hij zijn expertise te combineren met de werkgever en de dynamiek die daarbij hoort, juist die nazorg en herstel is zo van belang. Dit onderdeel wordt volledig vergeten in de GGZ.  Ik heb dit altijd gemist in mijn voorgaande trajecten.

Ik kan hem altijd bellen en staat voor mij en ons klaar. 
Hij is zeer snel van begrip en gaat recht op ons gezamenlijk doel af; Beter en sterker worden en dat is voor mij en mijn man gelukt.
Ik ben weer volledig aan het solliciteren en mijn man heeft de weg naar zijn werk al weer volledig opgepakt. 

Denise H.

Na mijn intensieve behandeling bij Psytrec was ik goed de weg kwijt. Geen idee waar ik moest beginnen met het opnieuw inrichten en opbouwen van mijn leven.

Maar toen ontmoette ik Carel Solleveld. 
Ik voelde me gehoord, begrepen en het belangrijkste, op weg geholpen! Samen met Carel is het gelukt mijn leven weer op de rit te krijgen! 

Ik ben dan ook heel tevreden en dankbaar dat Carel mij zowel privé als op werkgebied enorm geholpen heeft en 24/7 voor mij klaar stond.

John

Dit schrijven is voor een allen die twijfelen of ze wel of niet gebruik willen maken van nazorg, gegeven door “Merk Hoe Sterk”. 

Uit ervaring kan ik U zeggen DOEN. 

 In mijn geval is dit mij aangeboden op de terugkomdag van Psytrec. Op 12 mei 2017 kreeg een burn-out met PTSS. Na een 2 x 4 daagse behandeling bij Psytrec in Bilthoven kwam ik, op de laatste terugkom dag, in gesprek met mensen van Merk Hoe Sterk. Deze professionele instantie verzorgt de nazorg na een PTSS behandeling. Deze nazorg is ten zeerste aan te bevelen omdat je als PTSS-er na de Psytrec behandeling er nog niet bent. De genezing is als het ware nog niet helemaal voltooid. Merk Hoe Sterk is een uitermate goed verlengstuk tot algehele genezing, ze halen als het ware de laatste splinters, onzekerheden, en mentale pijntjes bij je weg. 

De behandelwijze is eigenlijk hetzelfde als bij Psytrec, veel sporten en praten, maar over een langer traject. In mijn geval kwam mijn personal coach,  Carel Solleveld, 2x per week een uur aan huis. Hij nam mij mee naar buiten waar hij tijdens simpele, maar intensieve, sport oefeningen over mijn rest problemen ging praten. Dit deed hij op zo’n manier dat jij je aan het eind van de totale nazorg behandeling weer sterker en positiever in het leven staat. Dat je weer leuker en gezelliger voor je omgeving bent, dat je weer meer  aan jezelf denkt en  een gezonde (goede) vorm van egoïsme creëert. Dus niet altijd maar ja knikken en ja doen, nee gewoon weer nee durft te zeggen als het jou niet uitkomt. Je eigen leven weer leiden en niet meer geleefd worden, zowel tegen naasten, vrienden maar ook tegen je werkgever, als je het wilt gaan ze zelfs mee naar je werkgever voor begeleidende gesprekken.

Kortom mocht je twijfels hebben over deze vorm van nazorg, mijn advies luidt “met beide handen aanpakken”. Het kost je ; behalve je eigen inzet  en wilskracht; helemaal niets, Merk Hoe Sterk zal de kosten die hiermee gemoeid zijn voorleggen aan je werkgever of een mogelijk ander betalende partij. Nogmaals DOEN, ik heb er baat bij gehad. Groetjes John een ex PTSS-er.

Ben

…Coach, jij hebt voor een uitstekende match gezorgd voor re-integratie in de regio, waarbij de gedachte;
 ‘welk werk maakt je blij’ voorop staat.

Het recente (sollicitatie)gesprek, waartoe ik door jou ben gemotiveerd, is erg goed verlopen en heb inmiddels een enorme carrière switch gemaakt: motor-monteur in plaats van juridische dienstverlening
Die gedachte heeft mij oprecht blij gemaakt: van mijn passie mijn werk maken.
 

Nogmaals dank!


ROELOF

Ik wil hierbij mijn dank uitspreken voor de weken dat jij mij intensief begeleid hebt. Door jou / MHS volg ik het pad wat ik wil volgen. Ik vind het top dat jij samen met mij, mijn werk hebt bezocht en dat jij met eigen ogen hebt kunnen zien hoe het er daar aan toe gaat. Ik hoop mijn uiteindelijke doel te behalen om werkzaam te zijn als ervarings- deskundige en daar ben ik nu hard voor aan het werk. Het ligt nu daadwerkelijk binnen mijn bereik. Dankzij jou heb ik mijn energie weer terug en kijk ik uit naar alles wat komen gaat, ook ben ik jou dankbaar voor de gesprekken die wij hebben gehad. Kortom ik wil je bedanken dat jij mij hebt begeleidt en dat jij mij, mijn zelfvertrouwen hebt teruggegeven. Ik kan nu verder bouwen aan mijn toekomst en zie sinds lange tijd weer nieuwe mogelijkheden. 

Ik zou niet weten hoe het afgelopen zou zijn zonder de begeleiding van MHS. Of ik dan nog steeds depressief zou zijn en geen structuur zou hebben. Feit is dat mijn dagen nu normaal zijn en alles op zijn plaats is gevallen, dat er mooie toekomstplannen zijn die realistisch en haalbaar zijn. Thnx Raoul voor alles tot nu toe en hopelijk kan ik in de nabije toekomst wat voor jou en MHS betekenen. 

YARAH

…Ik heb de coaching van Merk Hoe Sterk heel erg fijn ervaren. Bij mijn psycholoog werkte ik aan mijn angsten en bij Merk Hoe Sterk zorgde ik dat het dagelijkse leven haalbaarder werd rondom deze angsten. Zo hielp Merk Hoe sterk met oefeningen om me veiliger te gaan voelen in mijn huis (mijn huis is helemaal opnieuw ingericht en ik kreeg dagelijks oefeningen), ze hielpen met regels en wetten rondom mijn werk, maar ook dingen zoals opnieuw door Amsterdam lopen op een plek waar ik liever niet meer kwam, opkomen tegen mannen met het sporten, ik heb opnieuw leren autorijden op een manier dat ik me veiliger voel en deze regels heb ik andersom weer kunnen toepassen op straat. Zo weet ik nu dat, als ik bang ben, ik ook een andere weg mag kiezen en ik ook even kan stoppen als ik een eng persoon zie, zodat diegene voorbij mij loopt. Handige regels die me wat controle teruggeven…

COntact