Skip to content

WIE KAN ER BIJ MHS TERECHT?

VOOR IEDEREEN

Iedereen bij wie sprake is van arbeidsverzuim, die een conflict heeft met de werkgever of uitkeringsinstantie en iedereen die recent arbeidsongeschikt is geraakt door bijvoorbeeld psychische klachten als PTSS, depressie of burn-out. Van groot belang is dat men weer zin heeft in het leven en zeer gemotiveerd is de ingeslagen weg te blijven bewandelen. Dit is een moeizame weg maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug!

OPtimaal herstel

MHS maakt soms een uitzondering op de criteria voor diegene die door wat voor oorzaak dan ook acute, ernstige problemen ervaart, waardoor men in het arbeidsproces en / of prive situatie wordt belemmerd. Merk Hoe Sterk zorgt voor optimaal herstel.

DOE DE ZELFTEST!

Het kan zijn dat twijfel bestaat of er (nog) sprake is van PTSS. Doe dan de zelftest. Deze test is wetenschappelijk gevalideerd.

(Trauma Screening Questionaire.: Brewin, C.R., et.al (2002) The Britisch Journal of Psychiatry.)

Indien minimaal 6 van de 10 vragen met JA is beantwoord, is de kans groot dat er (nog) sprake is van PTSS. Ons advies is de test samen met je huisarts of diens Praktijkondersteuner (POH) te doen en deze daarna de aanvraag te laten melden via Zorgdomein.

COntact